AFRİN’İN HATIRLATTIKLARI

Fâtih Sultan Mehmet bir gün kıyafet değiştirip Edirne çarşısına çıktı. Amacı halkın genel durumu hakkında bilgi sahibi olmaktı. Bir dükkâna girip bir miktar un aldı, ardından bir okka da yağ istedi. Dükkan sahibi “yağı yan komşudan alsanız iyi olur, o henüz siftah etmedi” dedi. Fatih söylenen dükkandan yağı aldı, bir okka da peynir istedi. Aynı şekilde o dükkan sahibi de karşı komşusunun siftah etmediğini peyniri oradan almasını istedi. Fatih de öyle yaptı.

Durumdan çok memnun olan genç padişah; böyle zengin gönüllü ve dayanışma halinde bir halka sahip olduktan sonra, ben değil İstanbul’u dünyayı bile fethe çıkabilirim diye düşündü.

Bu bir tarihi menkıbedir, belki de yakıştırmadır. Fakat günümüzde bunu aratmayacak, tamamen gerçek, yaşanmış fedakarlık örnekleri vardır. İşte gazete haberlerinden derlenmiş birkaç olay:

ÇÖPTE BULUNAN ZİNET

Manisa’da E.U. isimli vatandaş içinde 2 çocuk bileziği, bir kolye, 2 çift küpe, bir tek taş küpe, bir yüzük, 5 çeyrek altın ve bir kolyenin bulunduğu mücevher kutusunu dalgınlık sonucu çöpe attı. Bu ziynet eşyaları, çöpleri toplarken Yunus Emre Belediyesi Temizlik İşleri personeli Mevlüt Kartal’ın dikkatini çekti. Kartal bulduğu kutuyu üstlerine haber verdi. Çevrede yapılan araştırma sonucu takıları çöpe atan E.U.’ya ulaşıldı. Belediyeye gelen E.U. düzenlenen tutanakla zinet eşyalarını teslim aldı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Mevlüt Kartal’ı kutlayarak, bu örnek davranıştan dolayı altınla ödüllendirdi.

İADE EDİLEN YARDIM

Konya Hadim İlçesi Toplum Sağlığı Merkezinde hizmetli olarak çalışan İbrahim Arslanhan’ın (47), 20 yaşındaki kızı Neslihan’a böbrek kanseri teşhisi kondu. Kızının tedavisi için birçok şehre giden, maddi ve manevi olarak elinden geleni yapan, ancak yavrusuna şifa bulamayan Arslanhan, bu süreçte para sıkıntısı çekmeye başladı. Bunun üzerine kardeşi, Arslanhan’ın bilgisi olmadan Hadim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu. Başvurunun ardından, Neslihan’ın kullanacağı ilaçlar için karşılıksız 2 bin lira verilmesi kararlaştırıldı. Paranın hesabına yatırılmasından 10 gün sonra, baba Arslanhan evladını kaybetti.

Acılı baba, “Başka Neslihanlar faydalansın” düşüncesiyle 2 bin lirayı Dayanışma Vakfına iade etti.

SU FATURASI

Denizli İncilipınar Mahallesi’nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası işçi Ramazan Özlen, çalıştığı fabrikaya gitmek için evinden çıktı. Bineceği servis aracını beklerken, yere düşmüş bir su faturası ve yanında 50 lira para olduğunu gördü. İsa Bakan adına düzenlenmiş su faturasını ve 50 lirayı yerden alan Özlen servise binip, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalıştığı etiket fabrikasına geldi.

Özlen, internetten Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesine girerek, son ödeme tarihi 4 Ocak 2018 olan, 48.79 liralık su faturasını yatırdı.

*

Türkiye’nin tamamı takip edilse, her gün buna benzer birçok olaya rastlanır. Sık sık söylediğimiz gibi, milletimizin ana gövdesi sağlamdır. Savaş çığırtkanlığı yapmak istemem, ama arkasında bu halk oldukça ordumuz, mecbur kalınca Cerablus’a da girer Afrin’e de.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.